Skiområder Norge
Skiområder Norge
Snesikre pister, korte ventetider ved liftene og landets særlige stemning gør Norge til et særdeles populært skirejsemål. Skiområdet er særdeles familievenligt, afvekslende og pænt vedligeholdt.
Kun ca. 2 timer nord for Oslo ligger Lillehammer med skiområdet Hafjell (40 km pister) , som blev verdenskendt som vært for de olympiske vinterlege i 1994. Med 3 funparker og halfpipes bliver snowboardere her udfordret, og kommer på ingen måde til at kede sig.
Norges bedste skiområde er Hemsedal. De "skandinaviske alper" byder på 37 km pister med de bedste sneforhold helt indtil maj. Derudover er der fantastiske freerideområder, 3 funparker, et stort tilbud til børn samt et livligt afterskiing-udbud.
Geilo lokker med 33 km pister, skønne belyste pister, en ny funpark, nedfarter på alle sværhedsgrader samt masser af aktivitetstilbud til børn.
I Trysil ligger Norges største skiområde med 70 km pister! Allerede i 1861, da den første skiklub i verden blev startet, var der tradition for skisport. Masser af rustikke hytter pynter på de overvejende lette til middelsvære pister.Afterskiing Norge
Norge byder på mange muligheder for et godt afterskiingprogram. Man kan sætte sig ved kaminen eller besøge en af de mange hyggelige barer og nyde en lækker kop te eller punch, eller man kan kaste sig du i det vilde natliv med diskoteker og karaoke. Også selv uden ret meget alkohol bliver der sunget i pubs’ene og danset på bordene allerede ud på eftermiddagen. Alt efter, hvilken destinationen tilbydes forskellige afterskiingaktiviteter: Husky-slædeture, snemobiltur, kaneture, isklatring, snowtubing, paragliding, isfiskning og meget mere. Det norske køkken består meget af fisk. Laks, sild og tørfisk er kun eksempler. Typiske norske specialiteter er "Kjøttkaker", fårekød med kål og "Rømmegrøt" (riesengrød). Nordmændenes yndlingsdrikkevarer er kaffe, øl og Aquavit. Udover lokale retter serveres der til dels også internationale i restauranterne.Udflugtsmål Norge
Norge er en ung nation med en lang historie, som de til dels deler med Danmark. Nordmændene holder meget fast i deres traditioner, f.eks. er de fleste i besiddelse af den traditionelle, norske folkedragt "bunad", som nordmændene tager på til festlige lejligheder som bryllupper og dåb. En anden særlig lejlighed, hvor bunaden bæres, er 17. maj, som er årsdagen for underskrivelsen af Norges grundlov, Eidsvoll-forfatningen, og landets uafhængighed af Danmark i 1814. Det oprindelige, norske urfolk, samerne, er bosiddende i Nordnorge og udgør et mindretal i landet. Til norske, historiske berømtheder tæller bl.a. maleren Edvard Munch og forfatteren Henrik Ibsen. Norges hovedstad, Oslo, ligger i sydøstligt og byder på masser af seværdigheder som det kongelige slot, den gamle fæstning Akerhus, rådhuset, som er sted for fredsnobelprisen hvert år. Pendenten til Københavns "strøget" er i Oslo Karl-Johans gata, som også er vejen til slottet. Derudover er der masser af museer i byen, som f.eks. nationalmuseet, Holocaustmuseet og Edvard Munch-museet.